Hundmassage

Vill du göra något alldeles extra för din hund så är hundmassage bland det bästa du kan ge dem; inte nog med att det är bra för hundens leder och muskler, det är dessutom oerhört njutningsfullt och avkopplande för hunden.

p50509161Det finns ofta duktiga hundmassörer på hundläger som kan ge hunden den allra bästa behandlingen men man kan också lära sig hur man gör själv för en mer regelbunden behandling, Du kan få på speciella massagekurser för hundar och de kommer att vara evigt tacksamma för dina nyförvärvade kunskaper.

Innan hundens skall masseras är det bra att den känner sig trygg och utvilad. En promenad är alltid ett bra sätt för att hunden skall göra sig av med extra energi och om hundmassören är en främling är det bra om de tu får lära känna varandra innan massagen börjar.

Massagen börjar som en enkel kelstund, något alla hundar uppskattar, och massören kan sedan börja arbeta på enskilda muskelgrupper. Genom att långsamt men bestämt massera benen får hunden en skön genomgång av sina leder, vilket är särskilt viktigt för jakthundar som ofta springer genom ojämn terräng.

Medan hunden fortfarande sitter arbetar massören sedan på nacken, vilket hunden uppfattar som både behagligt och lugnande och nu börjar den bli reda att lägga sig ner.

Basen på ryggen, alldeles vid svansen, är ett annat område som hundar kan få lite värk i och genom att göra roterande rörelse åt olika håll värms området upp. Nu vill hunden gärna lägga sig och massören kan börja arbeta på bakbenens lår, och vid det här laget är det inte ovanligt att djuret börjar bli sömnigt.

När hunden är riktigt avslappnad kan man vid behov arbeta lite extra på särskilda problemområden, som tassar, buk eller tinningar. Gör man detta regelbundet så får man en garanterat nöjd och avslappnad vovve.