Om oss

Den här bloggen handlar om den härliga relation vi har med våra hundar med specifik inriktning på läger för jakthundar. Här finns det tips om var man kan hitta det bästa lägret för sig och sin hund, vad man bör tänka på om man vill skaffa hund för en specifik form av jakt och hur man bäst kan träna sin jakthund i olika tekniker.

Vare sig man är veteran eller nybörjare finns det alltid massor att lära sig och det kan handla om allt från hur man får en hund att vänja sig vid gevärsskott till vilken diet som bäst lämpar sig för en hund som spenderar långa timmar på att jaga. Jag hoppas på att kunna förmedla en hel del information i ämnet och kanske kan du få några nya infallsvinklar, tips och idéer på hur du kan förbättra träningen med din hund. Kanske finns här några synpunkter som du inte tänkt på, som till exempel att hundar aldrig bör äta innan jakten eller att det är lika viktigt att hunden lär sig att släppa ifrån sig bytet som att hitta det.

Jakthunden får jobba hårt och det gäller att den ständigt är i fysiskt topptrim. Förutom träningen och kosten är det därför viktigt att den också för mycket vård och inte minst härlig massage. Genom att antingen själv massera hunden eller låta en professionell hundmassör göra jobbet ger man sin hund en både nyttig och njutningsfull behandling som gör den glad, frisk och avkopplad. På så sätt kan ni både se fram emot många spännande och roliga stunder ihop!